Η δικτατορία του ‘Fake’

fake1-525x350[1]

Mία από τις μυρωδιές που θυμάμαι απ’όταν ήμουν μικρή είναι αυτή του δέρματος και συγκεκριμένα η μυρωδιά μιάς καινούργιας δερμάτινης τσάντας! Κάθε φορά που η μητέρα μου γύριζε σπίτι από τη δουλειά έσπευδα να χώσω τη μύτη μου μέσα στην ασφυκτικά γεμάτη τσάντα της και να γεμίσω τα πνευμόνια μου με το άρωμά της,ενώ δεν ήταν και λίγες οι στιγμές που περιφερόμουν σέρνοντάς την σε όλο το σπίτι. Πολλές φορές αναρωτήθηκα τι ήταν αυτό που έκανε τις υπερμεγέθεις τσάντες των μαμάδων μας τόσο σημαντικές στα κοριτσίστικα μάτια μας και ο βασικότερος λόγος για μένα είναι ένας,η ποιότητα. Είκοσιπέντε χρόνια πριν τα κριτήρια που έπρεπε να πληροί μία τσάντα ώστε να κερδίσει χώρο στη ντουλάπα μας ήταν αμιγώς ποιοτικά. Το δέρμα,οι ραφές,οι αποθηκευτικοί χώροι και το σχέδιο ήταν όλα όσα ένοιαζαν τον επίδοξο καταναλωτή. Οι περισσότερες γυναίκες είχαν το πολύ δύο με τρείς τσάντες στην κατοχή τους,κάτι που καθιστούσε τα δερμάτινα είδη προιόν πολυτελείας. Με το πέρασμα των χρόνων όμως κάτι απίστευτο πραγματικά συνέβη…

Ανάμεσα στα κριτήρια που εξέταζε η εκάστοτε δεσποινίς ώστε να καταλήξει στην αγορά μιάς τσάντα ήρθε και προστέθηκε αυτό της μάρκας. Η ταυτότητα λοιπόν του προιόντος έγινε ο εφιάλτης κάθε μίας από εμάς και έκανε πολλούς να τρίβουν τα χέρια τους. Σταματήσαμε να εξετάζουμε τα δερμάτινα είδη με βάση την ποιότητά τους και ξεκινήσαμε να κοιτάμε επίμονα τι γράφουν πάνω τους. Αρχίσαμε να γλυκοκοιτάζουμε τσάντες επώνυμων οίκων που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ οτι θα αγοράζαμε και συνειδητοποιώντας οτι είναι απλησίαστες λόγω τιμής, ενδώσαμε στην αγορά φτηνών απομιμήσεων. Οι δρόμοι γέμισαν με μικροπωλητές που προμηθεύουν την μέση ελληνίδα νοικοκυρά με φτηνές “μαϊμούδες”, χαρίζοντάς της κάτι από το στυλ της τάδε και της δείνα star.

Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι οτι με τα χρήματα που σπαταλάει κάποιος για την αγορά μιάς τέτοιας τσάντας μπορεί κάλλιστα να βρεί υπέροχες δερμάτινες τσάντες εξαιρετικής ποιότητας που θα αναβαθμήσουν το στυλ του. Ας σταματήσουμε να είμαστε κοντόφθαλμοι και να κυκλοφορούμε στο δρόμο σαν φτηνές καρικατούρες τηλεοπτικών περσόνων. Επενδύστε στο προσωπικό σας στυλ και ξεθάψτε αναμνήσεις από το μπαούλο των παιδικών σας χρόνων,γιατί μάλλον οι μητέρες μας μπορεί να μην είχαν περιοδικά μόδας,blogs και sites….είχαν όμως γούστο!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s